Beleggen: hoe werkt dat?

Beleggen: hoe werkt dat?

Uw geld, onze zorg

Iedere maand krijgen we van uw werkgever premies. Een deel van die premies laten we beleggen. Dat doen we niet zelf, want dat is een zaak voor experts. Daarom hebben we dat uitbesteed aan gespecialiseerde vermogensbeheerders.

Beter dan sparen

Beleggen is een zaak van lange adem. Op termijn levert het meer op dan sparen bij een bank. Zo kunnen we de pensioenen blijven betalen en - hopelijk - verhogen.

Maar beleggen brengt wel risico’s met zich mee. Beleggingen kunnen in waarde stijgen maar ook dalen. Daarom verdelen we ons vermogen over beleggingen met meer en minder risico, zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Die beleggingsmix kiezen we zorgvuldig en we wegen de risico’s goed af. We beleggen dus voorzichtig, want het is geld voor uw pensioen.

Wordt het risico te groot?

Dan grijpen we in. We verkopen bijvoorbeeld een deel van de aandelen en gaan we beleggen in vastgoed of obligaties. Zo blijft onze beleggingsmix in balans.

We hebben ook een verzekering afgesloten. Daarmee dekken we ons in tegen een sterke daling van de rente. Dan worden we daar niet heel hard door geraakt. Zo komen de pensioenen van nu en straks niet in gevaar.

Meer weten?