Nieuwsoverzicht

Oorlog in Oekraïne nog zonder grote gevolgen voor ons fonds

Wij zijn geschokt door de inval van Rusland in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar alle mensen die door het oorlogsgeweld getroffen worden. Daarnaast kijken we naar de situatie van onze deelnemers en van ons fonds. Op dit moment heeft de oorlog zeer weinig directe gevolgen voor de financiële situatie van ons fonds. 

We zijn nagegaan of er deelnemers van ons fonds in Oekraïne of Rusland wonen. Dat is niet het geval. Er wordt ook geen pensioen overgemaakt naar Russische banken die onder de sancties vallen.

Maar een heel klein deel van onze beleggingen zijn Russisch of Oekraïens. Per 1 maart 2022 had ons fonds minder dan 0,2% in deze landen belegd. Of de oorlog en de sancties invloed zullen hebben op de waarde van de rest van onze beleggingen is nu nog niet te zeggen. Dat houden we natuurlijk goed in de gaten.

De kans op een cyberaanval is vanwege de oorlog toegenomen. Daarom hebben wij de beveiliging van onze computersystemen uitgebreid. Zo beschermen we alle gegevens van onze deelnemers nog beter. De uitbetaling van de pensioenen loopt gewoon door zoals u van ons gewend bent.