Nieuwsoverzicht

Deeltijdpensioen – iets voor u?

Bij deeltijdpensioen blijft u voor een deel werken en gaat voor een deel uw pensioen in. Uit onderzoek van kennisnetwerk Netspar blijkt dat dit een goede manier is om geleidelijk toe te werken naar het moment dat u volledig stopt met werken en met pensioen gaat.

Hoe werkt deeltijdpensioen?

Als u in deeltijd met pensioen gaat, blijft u in dienst bij uw werkgever. Werkt u 5 dagen en gaat u bijvoorbeeld 3 dagen werken? Dan bouwt u over dat salaris nog pensioen op. Over de andere 2 dagen krijgt u van ons fonds alvast een deel van uw pensioen.

Onderzoek naar deeltijdpensioen

De onderzoekers hebben naar antwoorden gezocht op de volgende vragen:

  • Willen mensen langer doorwerken met deeltijdpensioen?
  • Hebben ze dan genoeg inkomen?
  • Bouwen mensen nog wel genoeg pensioen op voor later?

Op al deze vragen is het antwoord voor de meeste mensen: ja.

De onderzoekers hebben gekeken naar het pensioen van mensen die 30 jaar fulltime hebben gewerkt én de laatste jaren tot hun AOW-leeftijd in deeltijd met pensioen zijn gegaan. Zij krijgen na hun pensionering een pensioen van ongeveer 70% van hun gemiddeld verdiende loon. Dat is voor veel mensen genoeg om van te leven.

Kortom: wilt u uw werk geleidelijk afbouwen? Denk dan eens aan deeltijdpensioen.

Is het iets voor u?

In onze pensioenregeling is deeltijdpensioen mogelijk. Belangrijk is wel dat u hierover vooraf met uw werkgever in gesprek gaat. U kunt vanaf 60 jaar met deeltijdpensioen. Wilt u weten wat dit financieel kan betekenen? Vraag een offerte aan via Mijn Pensioencijfers. Meer informatie leest u hier. Hebt u hierover vragen? Naam dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Wilt u het rapport lezen? Dat vindt u hier.