Nieuwsoverzicht

Check uw Uniform Pensioenoverzicht

Bouwt u nog pensioen op bij ons fonds of krijgt u uw pensioen van ons? Dan kunt u nu uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) bekijken op Mijn Pensioencijfers. Houd uw DigiD bij de hand om te kunnen inloggen op deze beveiligde omgeving.

Wat is het UPO?

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) geeft antwoord op de vraag wat u aan pensioen kunt verwachten van Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart. Het gaat om de situatie op 31 december 2020. In dit overzicht staat ook wat uw eventuele partner en/of uw kinderen ontvangen als u komt te overlijden.

Alle pensioenfondsen in Nederland gebruiken hetzelfde model voor het UPO. Zo kunt u het pensioen van verschillende pensioenfondsen goed met elkaar vergelijken. Op uw UPO ziet u sinds 2020 drie bedragen. Die geven globaal aan hoe hoog uw pensioen kan worden als de economie blijft zoals het nu is, of als het langere tijd mee- of tegenzit.

Waar kunt u op letten?

Het kan zijn dat er na 31 december 2020 zaken veranderd zijn. Bent u bijvoorbeeld in of naar het buitenland verhuisd? Of bent u gaan samenwonen en is uw partner nog niet bij ons bekend? Op het UPO ziet u of dat al verwerkt is. Zo niet, geef ons dat dan door. Zo houden we samen uw gegevens up to date en kunnen we u altijd bereiken, bijvoorbeeld als uw pensioen bijna ingaat.

Overzicht van uw hele inkomen straks

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien hoe hoog uw hele inkomen zal zijn als u met pensioen bent. Naast het pensioen van ons pensioenfonds ziet u daar ook uw AOW en pensioen dat u misschien bij een ander Nederlands pensioenfonds hebt opgebouwd, of bij een Nederlandse verzekeraar. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl wordt de stand van uw pensioen elk kwartaal bijgewerkt met de actuele gegevens.

Bent u digitaal bereikbaar?

We sturen u graag een e-mail als uw UPO in Mijn Pensioencijfers voor u klaar staat. Vindt u dat voor een volgende keer ook een goed idee? Geef dan uw e-mailadres door! U logt hiervoor in op Mijn Pensioencijfers. Zo helpt u kosten en het milieu te sparen. U kunt uw UPO vanuit deze omgeving downloaden en printen als dat handig voor u is.

Vragen?

Wilt u meer weten over uw UPO? Kijk dan op deze pagina of lees de veelgestelde vragen. Hebt u andere een vraag? Dan kunt u contact opnemen. Onze medewerkers helpen u graag.