Nieuwsoverzicht

Veelgestelde vragen over corona en uw pensioen

We geven u hier antwoord op veelgestelde vragen over het coronavirus en uw pensioen.

Wordt mijn pensioen nog gewoon op tijd uitbetaald?
Ja. U ontvangt uw pensioen op de afgesproken dag. Dit zijn onze betaaldata.  

Ik heb onlangs mijn pensioen aangevraagd. Loopt dit nu vertraging op?
Nee. We behandelen uw pensioenaanvraag zoals gebruikelijk. U ontvangt uw pensioen vanaf het moment dat u hier recht op hebt.

Wat is de invloed van het coronavirus op de dekkingsgraad?
Het coronavirus heeft veel invloed op de wereldeconomie. En dus ook op de dekkingsgraad van ons fonds. U leest er hier meer over.

Hoe zit het met pensioen bij overlijden als gevolg van corona?
Vorige week gingen er berichten rond in de media dat verschillende pensioenfondsen geen nabestaandenpensioen zouden uitkeren als deelnemers aan het coronavirus overlijden. Dat is niet juist. Wij keren het nabestaandenpensioen gewoon uit. Ook bij overlijden als gevolg van het coronavirus. Hier verandert dus niets aan.

Wat gebeurt er als ik langdurig ziek word vanwege het coronavirus?
Ook hierover waren vervelende geruchten in de media. Tijdens uw ziekte blijft u gewoon pensioen opbouwen op basis van het salaris dat u krijgt doorbetaald door uw werkgever. Wordt u vervolgens arbeidsongeschikt, dan hanteren wij  de gebruikelijke voorwaarden voor het toekennen van premievrije pensioenopbouw. Hier verandert niets aan.

Ik heb een vraag over mijn pensioen. Word ik nog wel geholpen?
Hebt u een vraag voor ons? Gebruik dan ons contactformulier. U krijgt zo snel mogelijk antwoord. Misschien moet u iets langer wachten dan u gewend bent. Maar onze Klantenservice staat voor u klaar!