Nieuwsoverzicht

Coronavirus en uw pensioen

Het coronavirus heeft veel invloed op de wereldeconomie. En dus ook op de dekkingsgraad van ons fonds. Wat zijn de gevolgen voor uw pensioen?

De internationale financiële markten maken zich grote zorgen over het virus. Daardoor doken de koersen flink omlaag en de toch al lage rente daalde nog verder. Dat heeft effect gehad op onze dekkingsgraad. De beleggingen zijn wereldwijd gedaald, waardoor ook de beleggingen van ons fonds nu minder waard zijn. Tegelijkertijd zijn onze verplichtingen gestegen. In februari bedroeg de dekkingsgraad 108,6%. In januari bedroeg deze nog 114%.

Lange termijn

Maar als fonds beleggen we niet voor de korte, maar voor de lange termijn. Dat betekent dat we het net als u vervelend vinden wat er nu gebeurt, maar onze blik gericht houden op de toekomst. We rekenen erop dat de markt zich straks weer herstelt. De termijn waarop is natuurlijk ook afhankelijk van hoe lang het coronavirus aanhoudt. We houden de ontwikkeling van de economie en de dekkingsgraad nauwlettend in de gaten. En natuurlijk zorgen we er in ieder geval voor dat de uitbetaling van pensioenen en de premie-inning blijven doorgaan. En we blijven zorgvuldig voor u beleggen. Wij houden u maandelijks op de hoogte van ontwikkelingen van de financiële positie van ons fonds en nieuwe ontwikkelingen. Houd daarvoor de website in de gaten.

Gezondheid

Voor nu wensen we u vooral een goede gezondheid. We hopen op betere tijden voor iedereen en natuurlijk ook voor onze dekkingsgraad. Neemt u bij vragen gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Lees ook de veelgestelde vragen.