Nieuwsoverzicht

Parttime werken betekent parttime pensioenopbouw

Parttime werken is populair in Nederland. Een deel van de werknemers kiest er bewust voor omdat het voordelen biedt. De pensioenopbouw bestaat uit een bepaald percentage van het salaris. Wat betekent dat voor deze groep?

Percentage pensioenopbouw gelijk aan percentage werk

U bouwt pensioen op over het aantal uren dat u werkt. Stel dat u 24 uur per week werkt en bij uw werkgever is 40 uur een volledige werkweek (fulltime). Dan werkt u dus 60%. U bouwt in dat geval pensioen op over 60% van het bruto jaarsalaris dat u zou hebben bij een fulltime baan.

Nieuwsgierig naar uw pensioenopbouw?

Op de persoonlijke pagina Mijn Pensioencijfers ziet u hoeveel pensioen u opbouwt. U ziet hier de opbouw van uw eigen ouderdomspensioen. Ook ziet u het pensioen voor uw partner en kinderen voor het geval u komt te overlijden.

Denkt u dat uw pensioen niet hoog genoeg is? Kijk dan of u zelf voor extra pensioen kunt zorgen. Een financieel adviseur kan u hierbij helpen.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website, bijvoorbeeld op de pagina ‘Meer of minder werken’ en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.