Nieuwsoverzicht

Vakantie voor altijd! Wat hebt u nodig voor uw pensioen?

Vakantie… dat betekent meestal zelf uw dag indelen. De ene dag helemaal niets en de andere dag iets actiefs. Als u met pensioen bent, kan dat ook. Maar weet u welke uitgaven daarbij horen? En of u dan uitkomt met uw pensioen?

Denk nu al na over uw pensioen

Eigenlijk kunt u niet te vroeg beginnen met de voorbereiding van uw pensioen. Want pensioen is investeren in de toekomst: hoe eerder u start, hoe beter het resultaat. Goed nieuws! U bent al gestart met uw inkomen voor later, want u bouwt al pensioen op bij ons fonds via uw werkgever. Of u bouwde in het verleden pensioen op bij ons en liet dit bij ons staan.

Weet u wat u later wil doen? En welke uitgaven daarbij horen?

Wat uw dagindeling later ook wordt, zorg dat u weet welke uitgaven hierbij horen. Vergelijk deze met uw pensioeninkomsten. Komt u goed uit? Dan is er niks aan de hand. Maar misschien hebt u meer nodig om al uw plannen te kunnen uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld eerder stoppen met werken? Of met deeltijdpensioen? Dan is het goed om nu al te kijken wat u daarvoor nodig hebt. Stel dat niet uit tot u 60 jaar bent. Begin eerder. Dat maakt de kans dat het allemaal lukt alleen maar groter! Maak alvast plannen voor uw pensioen en kijk hoeveel geld u daarvoor nodig hebt.

Wat kunt u nu al doen?

  1. Lees over de keuzemogelijkheden van uw pensioen: bijvoorbeeld eerder of later met pensioen, deeltijdpensioen of eerst een hoger en later een lager bedrag.
  2. Bekijk uw pensioen. In Mijn Pensioencijfers ziet u hoeveel pensioen u van ons fonds kunt verwachten op uw pensioenleeftijd. Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u een overzicht van uw totale pensioen (ook van andere werkgevers) inclusief AOW. Inloggen op beide websites gaat veilig en snel via uw DigiD.
  3. Bereken of u straks voldoende geld hebt voor uw plannen. Er kan de komende jaren natuurlijk nog heel veel veranderen, zeker als u nog jong bent. Toch is het goed om nu al een idee te hebben van wat u wilt en wat er straks mogelijk is. Ontdek uw pensioeninkomen in 3 minuten.

Extra sparen voor uw pensioen

Hebt u straks voldoende geld voor uw pensioenplannen? Hartstikke goed! Komt u waarschijnlijk geld tekort? Er zijn voldoende mogelijkheden om te sparen voor extra pensioen. Een financieel adviseur kan u hierbij helpen.

Vragen?

Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.