Nieuwsoverzicht

Pensioenfederatie: ‘Geef werkgevers meer tijd’

Komt uw bedrijf in financiële moeilijkheden en kunt u de pensioenpremies nu niet of niet meer betalen? De overheid én de Pensioenfederatie werken aan een oplossing. Ook ons fonds onderzoekt hoe we u het beste kunnen helpen in deze crisistijd.

De koepelorganisatie van alle pensioenfondsen, de Pensioenfederatie, heeft in een persbericht laten weten dat de pensioensector zich soepel wil opstellen als bedrijven in de problemen komen door het coronavirus.

Wat doet de overheid?

De overheid heeft al de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW-regeling) aangekondigd. Met deze regeling kunt u geld aanvragen om de salarissen van uw werknemers te blijven betalen. Maar naar verwachting is dat geld er niet meteen. Overheid en Pensioenfederatie denken dat er meer nodig is om grotere problemen te voorkomen.

Wat doet de Pensioenfederatie?

De Pensioenfederatie heeft er bij de minister op aangedrongen:

  • dat werkgevers via de NOW-regeling geld krijgen om de pensioenpremies te betalen, en
  • dat pensioenfondsen de mogelijkheid krijgen om bij UWV geld te vragen voor gemiste pensioenpremie als een bedrijf toch failliet gaat.

Minister Koolmees moet op deze twee verzoeken nog reageren.

Wat doet ons fonds?

Ons bestuur brengt op dit ogenblik in kaart wat de gevolgen van de coronacrisis voor onze sector en of er aanvullende maatregelen nodig zijn. We houden u hiervan op de hoogte. Voorziet u deze maand al problemen met de premiebetaling? Neem dan contact met ons op en we kijken samen met u naar een oplossing.