“Ik ben al aan het afbouwen…”

Dirk Rotgans (1954), kapitein bij Boluda Towage in Rotterdam

“Sinds half oktober heb ik verlof en in april 2021 ga ik officieel met pensioen. Maar ik ben al twee jaar aan het afbouwen omdat ik nog veel verlofuren heb staan. Zo kan ik er vast aan wennen dat ik straks helemaal de handen vrij heb.”

Veel keuzemogelijkheden

“Bij Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart heb je best veel keuzemogelijkheden voordat je met pensioen gaat. Zelf heb ik ervoor gekozen om tien jaar lang een hoger pensioen te krijgen en daarna lager. Ook heb ik een extra spaarpotje geregeld via een persoonlijke lijfrente. Zo heb ik een mooie aanvulling op mijn inkomen totdat mijn vrouw over een paar jaar haar AOW krijgt.”

Vraag een proefberekening aan

“Het is heel belangrijk om je op tijd te verdiepen in je pensioen. Een half jaar voor je pensioendatum krijg je van het fonds een brief. Maar ik heb zelf ook uitgebreid op de website van het fonds gekeken. En op mijnpensioenoverzicht.nl, want daar staan al je pensioenpotjes bij elkaar. Ook je AOW. Ik kon via mijn werkgever ook proefberekeningen laten maken. Die kun je trouwens ook zelf bij het fonds aanvragen. Gewoon even bellen of mailen!”