Verandert uw situatie?

Bijna met pensioen

Bij ons pensioenfonds gaat u standaard met pensioen als u 67 jaar bent. U mag ook eerder of later met pensioen gaan. Bekijk alle keuzes die u kunt maken voor uw pensioen. 

Wilt u meer informatie over het effect van uw keuzes? Ga naar Mijn Pensioencijfers en maak een of meerdere keuzes. Wij kunnen dan een offerte voor u maken. Daarin staat wat de effecten op uw pensioenuitkering zijn als u keuzes maakt over uitruil, een hoger of lager pensioen en vroeger stoppen of langer doorwerken.

Wat moet u doen?

  • Gaat u op de standaard pensioenleeftijd met pensioen? Dan krijgt u 6 maanden voordat u 67 jaar wordt, meer informatie van ons.  
  • Woont u in het buitenland? En hebt u 6 maanden voordat u 67 wordt nog geen informatie van ons gehad? Neem dan zelf contact met ons op.
  • Wilt u eerder met pensioen? Geef dit dan 6 maanden voordat u met pensioen wilt door via Mijn Pensioencijfers

Op Mijnpensioenoverzicht.nl vindt u al uw pensioen- en AOW-gegevens bij elkaar. Om uw gegevens in te zien, logt u in met uw DigiD.

Klein pensioen?

Is uw pensioen lager dan € 592,51 (in 2024) bruto per jaar? Wij kunnen dan binnen 6 maanden na de ingang van uw pensioen voorstellen om uw pensioen in één keer uit te betalen. Dit heet afkoop. U kunt zelf bepalen of u hiermee akkoord gaat. Er zijn voor- en nadelen:

Voordeel
U krijgt de waarde van uw pensioen bij ons fonds in één afkoopsom op uw bankrekening gestort. Dit kan gunstig zijn als u het geld nu hard nodig hebt of als u verwacht niet lang te leven.

Nadelen

  • U krijgt straks geen maandelijkse uitkeringen van ons fonds.
  • Het partnerpensioen voor uw eventuele partner vervalt. Dat wordt namelijk afgekocht samen met uw eigen pensioen. Uw partner krijgt dan geen uitkering als u overlijdt.
  • Het partnerpensioen voor uw eventuele ex-partner blijft bestaan.
  • Het kan zijn dat u door de afkoopsom andere inkomsten misloopt. Ontvangt u bijvoorbeeld een uitkering en/of een toeslag van de Belastingdienst, dan kunnen deze verlaagd worden. Wij raden u aan dit na te vragen bij de instantie die aan u de uitkering of de toeslag betaalt. Wij weten dat niet.

Weet u al wanneer u met pensioen kunt gaan? In de onderstaande video ziet u wat u daarin kunt kiezen en wat dat betekent voor de hoogte van uw pensioen.