Nieuwsoverzicht

Valentijnsdag: regel later ook goed voor uw partner

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Het moment om uw geliefde te verrassen met iets moois. Als het op pensioen aankomt, zijn verrassingen niet echt welkom. Voorkom verrassingen en bekijk of uw partnerpensioen goed is geregeld.

Pensioen voor uw partner

Het is niet iets waar u iedere dag bij stilstaat, maar toch is het goed om eens te bekijken hoe het pensioen voor uw partner geregeld is. Als u komt te overlijden, regelt het pensioenfonds een uitkering voor uw partner. Dit noemen we ook wel partnerpensioen. Uw partner ontvangt dit pensioen zolang hij of zij leeft. Wilt u weten hoeveel uw partner krijgt? Op Mijn Pensioencijfers ziet u hoeveel partnerpensioen er is geregeld voor uw partner als u komt te overlijden.

Wat moet ik doen?

Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap en woont u in Nederland? Dan hoeft u niks te doen. De gemeente meldt uw partner automatisch bij ons aan. Na uw overlijden heeft uw partner recht op partnerpensioen. Hebt u een samenlevingscontract? Trouwt u in het buitenland en/of woont u in het buitenland? Dan moet u uw partner zelf bij ons aanmelden. Op de pagina's over samenwonen en trouwen of partnerregistratie op onze website leest u hier meer over.

Vragen?

Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.