Nieuwsoverzicht

Inloggen op Mijn Pensioencijfers is veranderd

Wij vinden het belangrijk dat uw digitale pensioengegevens goed beveiligd zijn. Ook de overheid stelt daaraan steeds hogere eisen.

Daarom is de manier van inloggen op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers veranderd. Mijn Pensioencijfers is dé plek waar u al uw pensioengegevens bij ons fonds kunt inzien en zelf uw pensioenzaken kunt regelen.

Verandering geldt voor alle publieke online diensten

De nieuwe manier van inloggen geldt niet alleen voor Mijn Pensioencijfers, maar ook voor andere publieke online diensten. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke digitale omgevingen van de Belastingdienst, gemeenten en zorgverzekeraars.

DigiD: inloggen in 2 stappen

Woont u in Nederland (of hebt u een Nederlands paspoort) en beschikt u over DigiD? Dan logt u straks in 2 stappen in. Allereerst met uw gebruikersnaam/wachtwoord en daarna met een extra ( tweede) controle. Dit ziet er zo uit:

undefined

U kiest zelf hoe die tweede controle plaatsvindt:

  1. Een controle via sms
    U ontvangt dan per sms een code. Ook als u geen mobiele telefoon hebt, kunt u gebruikmaken van deze sms-functie. U kunt namelijk een gesproken sms-bericht op uw vaste telefoonnummer ontvangen. In Mijn DigiD kunt u deze functie instellen.

  2. Inloggen met de DigiD app
    Deze app downloadt u op uw smartphone of tablet. Hoe dit werkt, ziet u in deze video:

Veilig en wel

Wij zien u graag -veilig en wel- terug op Mijn Pensioencijfers. Hebt u hierover vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.