Nieuwsoverzicht

Hoe zit het met uw vakantiegeld als u pensioen ontvangt?

Zolang u werkt, krijgt u vakantiegeld uitbetaald van uw werkgever. Meestal is dat in de maand mei. Zodra u met pensioen gaat, ontvangt u alleen nog van de overheid vakantiegeld. Dat is onderdeel van uw AOW. Bij pensioenfondsen ontvangen gepensioneerden niet apart vakantiegeld in mei. Het vakantiegeld wordt over het hele jaar uitgesmeerd.

Elke maand een beetje vakantiegeld

U ontvangt elke maand een pensioenuitkering van ons fonds (hier staan de betaaldata). In dit bedrag is uw vakantiegeld al opgenomen. Eigenlijk ontvangt u dus elke maand een deel  (om precies te zijn 1/12e deel) van het vakantiegeld in uw pensioenuitkering.

Dit geldt ook voor andere uitkeringen, zoals een dertiende maand. Ontving u tijdens uw werk een vaste extra uitkering waarover pensioenpremie werd afgedragen? Dan is deze opgenomen in het pensioen dat u elke maand van ons ontvangt.

Meer informatie

Wilt u zien hoeveel pensioen u hebt bij ons fonds? Log dan in op Mijn Pensioencijfers. Dit is uw persoonlijke online omgeving bij ons pensioenfonds. Bij Documenten kunt u uw Uniform Pensioenoverzicht downloaden. In januari sturen wij u ook nog een jaaropgave toe met daarin een overzicht van het uitgekeerde pensioen. Ook dat vindt u terug in Mijn Pensioencijfers.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag.