Nieuwsoverzicht

Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart op de goede weg

Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart is op de goede weg. De pensioenen zijn in 2018 met 0,59% verhoogd. De dekkingsgraad van het pensioenfonds was in juni 118,3%. Dit zijn positieve cijfers. Om de pensioenen elk jaar volledig te verhogen met de prijsstijgingen moet de dekkingsgraad nog verder stijgen.

Om de pensioenen volledig te laten meegroeien met de prijsstijgingen moet het pensioenfonds een dekkingsgraad hebben van 121%. Tot we dat niveau bereiken, wil de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) elk jaar een zogenoemd herstelplan van het pensioenfonds zien. Het herstelplan dat Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart voor 2018 heeft ingediend, is ook dit jaar weer goedgekeurd door DNB.

Wat betekent dit voor u?

Van de maatregelen die het pensioenfonds neemt om op het gewenste niveau te komen, merkt u niets. Van het resultaat merkt u wel iets, zoals de verhoging dit jaar.

Meer informatie?

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van de dekkingsgraad. Mocht u meer willen weten over het herstelplan dan kunt u dit hier bekijken.