Nieuwsoverzicht

Hebt u nog ergens een (heel) klein pensioen? Kom snel in actie!

De wettelijke regels voor kleine en heel kleine pensioenen veranderen per 1 januari 2019. Hieronder leest u wat dit betekent. Weet u niet of u ergens nog een (heel) klein pensioen hebt staan? Ga dan naar www.mijnpensioenoverzicht.nl en log in met uw DigiD. Hier kunt u al uw pensioenen bij verschillende werkgevers bekijken. Ook vindt u er de contactgegevens van uw pensioenfondsen.

Hebt u een pensioen van € 2,- of minder? Kies dan vóór 1 januari 2019


Als u een pensioen van € 2,- of minder (bruto per jaar) hebt, kies dan vóór 1 januari 2019 wat u ermee wilt doen.

  1. U kiest voor uitbetalen.
    Dan vraagt u het pensioenfonds om de afkoopwaarde van uw pensioen op uw bankrekening te storten. Neem hiervoor contact op met het pensioenfonds waar het kleine pensioen staat. Gaat het om ons pensioenfonds? Neem dan contact op met onze helpdesk. Let op: de overheid ziet deze uitbetaling als inkomen. Dat betekent dat u er belasting over moet betalen en dat het mogelijk gevolgen heeft voor toeslagen of uitkeringen.
  2. U kiest voor waardeoverdacht.
    De waarde van uw kleine pensioen wordt opgeteld bij uw huidige pensioen. Bij ons fonds kunt u uw waardeoverdracht online aanvragen. Log daarvoor in met uw DigiD op Mijn Pensioencijfers. Als u niets doet, dan vervalt uw heel kleine pensioen per 1 januari 2019.

Hebt u een pensioen onder € 474,11? Automatische waardeoverdracht

Gaat u na 1 januari 2019 uit dienst en hebt u een pensioen opgebouwd van minder dan € 474,11 (bruto per jaar)? Dan dragen wij uw pensioen automatisch over aan uw nieuwe pensioenfonds. Zo zorgen we ervoor dat u niet met heel veel kleine pensioenpotjes blijft zitten als u met pensioen gaat. Zo wil de overheid voorkomen dat u straks geen pensioen meer hebt omdat u alle kleine bedragen al eerder uitbetaald hebt gekregen. U ontvangt altijd persoonlijk bericht als er sprake is van automatische waardeoverdracht.