Veiliger inloggen op Mijn Pensioencijfers

Uw persoonlijke gegevens lekken niet!

De login voor Mijn Pensioencijfers is sinds 1 januari 2019 gewijzigd. Met deze verandering worden uw digitale persoonlijke gegevens nog beter beschermd. Dat vindt u toch ook belangrijk?

Wat is er aan de hand?

Niet alleen u en Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Rijn- en Binnenvaart hechten belang aan digitale veiligheid. Ook de overheid wil dat Nederlandse burgers veilig kunnen inloggen bij publieke online diensten. In wetgeving wordt geregeld dat het veiligheidsniveau van inlogmiddelen op online diensten steeds verder wordt aangescherpt. Dat geldt dus ook voor Mijn Pensioencijfers van Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Rijn- en Binnenvaart.

Wanneer log ik in met DigiD?

Wilt u uw pensioencijfers inzien, zelf uw pensioenzaken regelen of uw pensioen plannen, dan kan dat op Mijn Pensioencijfers op deze site. Woont u in Nederland of in het buitenland en hebt u de Nederlandse nationaliteit? Dan logt u altijd in met een DigiD.

Hoe log ik veilig in met DigiD?

Tot op heden kon u direct inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord of aanvullend hierop inloggen met een tweede controle. Per 1 januari 2019 is er altijd een tweede controle nodig. Die tweede controle vindt plaats via een code die u per sms ontvangt, maar - nog veiliger - met de DigiD app die u downloadt op uw smartphone of tablet. Ook als u geen mobiele telefoon hebt, kunt u straks nog steeds inloggen. U kunt namelijk een gesproken sms bericht op uw vaste telefoonnummer ontvangen. In Mijn DigiD kunt u deze functie instellen.

Nieuw: inloggen met een Europese elektronische identiteit (eIDAS)

Iedereen die niet over DigiD beschikt én ook geen DigiD kan aanvragen, maar wel burger is van een EU-lidstaat, kan straks inloggen met eIDAS. Hierover zijn binnen Europa afspraken gemaakt. Via eIDAS logt u in met het nationale inlogmiddel van uw land. Hebt u de Duitse nationaliteit en woont u buiten Nederland? Dan kunt u in januari al veiliger inloggen met eIDAS. U hoeft dan niet langer gebruik te maken van uw klantnummer. Andere EU-landen zullen op termijn volgen.

Altijd toegang

Hebt u (nog) geen toegang tot DigiD of eIDAS? Dan kunt u, zoals u dat gewend bent, inloggen met uw klantnummer en wachtwoord.