Bijna met pensioen

Eerder of later met pensioen

Bij ons pensioenfonds gaat u standaard met pensioen als u 67 jaar bent. U mag ook eerder of later met pensioen.

Wilt u meer informatie hierover? Ga naar Mijn Pensioencijfers en maak een keuze. Wij kunnen dan een offerte voor u maken. Daarin staat wat de effecten op uw pensioenuitkering zijn als u keuzes maakt over vroeger stoppen of langer doorwerken.

Wilt u eerder met pensioen?

U kunt met pensioen vanaf 60 jaar. U bouwt dan minder pensioen op. Dit pensioen moet ook over een langere tijd worden uitbetaald. Houd er dus rekening mee dat uw pensioenuitkering lager uitvalt!

Wilt u meer dan 5 jaar voor uw AOW-leeftijd in deeltijd met pensioen gaan? Dan stelt de Belastingdienst de extra voorwaarde dat uw dienstverband wordt beëindigd voor het deel dat u in deeltijd met pensioen gaat. U moet hiervoor een intentieverklaring tekenen. 

Wilt u langer doorwerken?

De opbouw van uw pensioen stopt als u 67 jaar bent. In overleg met uw werkgever kunt u langer doorwerken. Dit kan uiterlijk tot de 1ste dag van de maand waarin u 70 jaar wordt. We rekenen uw pensioen dan om naar de nieuwe situatie. Uw pensioenuitkering gaat meteen in als u stopt met werken.

Wat moet u doen?

  • Maak ruim van tevoren duidelijke afspraken met uw werkgever.
  • Wilt u vóór uw 67ste met pensioen? Geeft dit dan minstens 6 maanden voordat u met pensioen wilt door via Mijn Pensioencijfers
  • Wilt u uw pensioenuitkering uitstellen? Geef dit dan minstens 6 maanden vóór uw 67ste door via Mijn Pensioencijfers